اخبار مجلس

نقدعلی: آموزش کارآموزان وکالت به غیر از کانون وکلا واگذار شود.

محمد تقی نقدعلی:

 آموزش کارآموزان وکالت به غیر از کانون وکلا واگذار شود.

 آموزش کارآموزان وکالت به غیر از کانون وکلا واگذار شود.محمدتقی نقدعلی، عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس در اظهارنظری جدید به طراحی سوالات و برگزاری آزمون وکالت با مدیریت اسکودا و آموزش کارآموزان وکالت توسط کانون های وکلا واکنش نشان داد.

طراحی سؤالات آزمون وکالت به سازمان سنجش آموزش کشور واگذار شود.

این نماینده مجلس در گفتگو با خبرگزاری تسنیم درباره آزمون وکالت گفت:

آزمونی که هر ساله برای سنجش علمی متقاضیان پروانه کارآموزی وکالت برگزار می شود، آزمون وکالت نیست بلکه آزمون حقوق است؛ چون منابع آزمون، دروسی است که داوطلب در دوره کارشناسی حقوق یا فقه حقوق آموخته است.

بنابراین در اجرای سیاست های کلی علم و فناوری و سند نقشه جامع علمی کشور مبنی بر استقرار نظام جامع ارزیابی و ساماندهی نظام ارزیابی، اعتبارسنجی و رتبه بندی در حوزه های علم و فناوری، طراحی سؤالات و برگزاری آزمون کارآموزی وکالت باید به سازمان سنجش آموزش کشور واگذار شود.

کانون ها می خواهند پذیرفته شدگان آزمون وکالت را فاقد صلاحیت علمی نشان دهند.

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس در ادامه بیان کرد:

از سوی دیگر کانون های وکلای دادگستری ذی نفع هستند و با توجه به مخالفت آنها با قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار که سبب رفع انحصار از بازار خدماتی حقوق شده این شائبه مطرح است که آنها برای اینکه قانون مذکور را غیرکارشناسی جلوه دهند با طراحی سؤالات غیراستاندارد در صدد هستند که تراز نمره داوطلبان را تنزل داده و بدین شیوه قبول شدگان را فاقد صلاحیت علمی معرفی کنند.

وی افزود:

لذا ضرورت دارد طراحی سؤالات و برگزاری آزمون به سازمان سنجش آموزش کشور واگذار شود تا با طراحی سؤالات استاندارد با تعرفه دولتی مانع جذب درآمد 2 میلیاردی برای نهاد غیرقانونی اسکودا (اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران) شوند.

لازم به ذکر است سؤالات آزمون وکالت تا امروز توسط سازمان سنجش طراحی می‌شده و خود این نهاد دولتی نیز مجری برگزاری آزمون وکالت بوده است.

انعقاد قرارداد سازمان سنجش با اسکودا غیر قانونی است.

وی درباره اقدام سازمان سنجش در انعقاد قرارداد با نهاد غیرقانونی اسکودا گفت:

انعقاد قرارداد توسط سازمان سنجش با اسکودا برای برگزاری آزمون وکالت کاملاً غیرقانونی است که در این راستا طرح سؤال از وزیر علوم و وزیر دادگستری تقدیم مجلس شده است و به‌زودی جهت پاسخگویی به مجلس دعوت خواهند شد.

آموزش کارآموزان وکالت به نهادی غیر از کانون وکلا واگذار شود.

رئیس هیأت تحقیق و تفحص از عملکرد کانون های وکلای دادگستری اظهار کرد:

داوطلبان پروانه کارآموزی وکالت بعد از قبولی در آزمون تستی به مدت ١٨ ماه دوره کارآموزی را طی می‌کنند و در این دوران تحت نظارت کانون وکلا و وکیل سرپرست آموزش دیده و بعد از آن در آزمون اختبار شرکت کرده و در صورت قبولی پروانه وکالت پایه یک دادگستری را دریافت خواهند کرد. برابر آیین نامه مصوب رئیس قوه قضاییه کارآموز وکالت در دوره کارآموزی وکیل محسوب نمی شود.

همچنین با توجه به ناکارآمدی کانون های وکلا در تربیت و بهبود شرایط علمی کارآموزان وکالت، امور آموزش کارآموزان وکالت می بایست به نهاد دیگری که ذی نفع نیست واگذار شود چون در این مورد هم شائبه وجود دارد برخی کانون های وکلا قبول شدگان آزمون کارآموزی وکالت را رقیب خود می دانند لذا به صورت سطحی به آنان آموزش داده تا بعداً که موفق به دریافت پروانه وکالت پایه یک شدند توانایی لازم جهت مقابله با وکلای با سابقه نداشته باشند.

علت مخالفت مدیران کانون‌ وکلا با وکلای جوان را متوجه نمی شوم.

نقدعلی در پایان گفت: هنور علت مخالفت برخی مدیران کانون های وکلا با وکلای جوان را متوجه نمی شوم، مثلاً در آیین نامه نظامات کانون وکلای دادگستری عنوان می کنند؛ “استفاده از عنوان «مشاور حقوقی» در سربرگ یا تابلو برای وکلایی که سابقه وکالت آنان کمتر از پنج سال است ممنوع می باشد.” حال چگونه امکان دارد یک شخص بعد از آنکه در آزمون اختبار قبول و موفق به دریافت پروانه وکالت پایه یک دادگستری شد اجازه مشاوره حقوقی نداشته باشد.


بیشتر بخوانید:

مشاهده بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا