نقد وکیل محسن برهانی درباره رای محکومیت شروین حاجی پور به 3 سال حبس
نقد وکیل محسن برهانی درباره رای محکومیت شروین حاجی پور
به گزارش دادرسی نت: دکتر محسن برهانی در یادداشتی که روز گذشته در کانال تلگرام خود منتشر کرد٬ واکنش خود را نسبت به دادنامه شروین حاجی پور ابراز کرد و با ذکر توضیحاتی، همسان انگاری قتل و غارت با اغتشاشات را از اشتباهات فاحش رأی صادره دانست.
یادداشت وکیل محسن برهانی در کانال تلگرامش درخصوص رای محکومیت شروین حاجی پور:
برای شروینُ دادنامهش
صدور حکم محکومیت شروین حاجی پور، فرصتی است برای نقد برخی رویکردها در فهم و تطبیق قوانین جزایی.
نامبرده به استناد دو عنوان محکومیت گرفته است؛ تبلیغ علیه نظام (م۵۰۰) و تحریک مردم به کشتار (م۵۱۲).
به نظر می رسد که هیچکدام از این دو عنوان بر ترانه این هنرمند نمی تواند انطباق داشته باشد.
کجا وی گفت مردم بروید و فلان کار را انجام دهید؟
ماده ۵۱۲ مقرر میدارد: «هر کس مردم را به قصد بر هم زدن امنیت کشور به جنگ و کشتار با یکدیگر اغوا یا تحریک کند صرف نظر از اینکه موجب قتل و غارت بشود یا نشود به یک تا پنج سال حبس محکوم می گردد». رفتار مجرمانه این ماده عبارتست از «اغوا و تحریک مردم به قتل یا غارت». در متن رأی منتشره، شروین به سه سال حبس محکوم شده است «از بابت اغوا و تحریک مردم به اغتشاشات».
اولاً: اغوا و تحریک یعنی فریب دادن و آنتریک کردن و برانگیختن. با مراجعه به متن ترانه تاریخی «برای» ملاحظه میشود که هیچ اغوا و تحریکی وجود ندارد؛ کجا وی گفت مردم بروید و فلان کار را انجام دهید؟
ثانیاً: متعلق اغوا و تحریک در ماده قانونی، قتل و غارت است و نه اغتشاشات! همسانانگاری بین قتل و غارت با اغتشاشات از اشتباهات فاحش رأی صادره است.
ماده ۵۰۰ مقرر میدارد: «هر کس علیه نظام جمهوری اسلامی ایران یا به نفع گروهها و سازمانهای مخالف نظام به هر نحو فعالیت تبلیغی نماید به حبس از سه ماه تا یک سال محکوم خواهد شد». موضوع این جرم «نظام جمهوری اسلامی ایران» است.
هیچ کدام از برایهایی که در این ترانه موجود است ربطی به کلیت نظام ندارد
در این ترانه هیچ اسمی از انقلاب اسلامی یا جمهوری اسلامی یا بنیانگذار جمهوری اسلامی و رهبری نظام برده نشده است.
هیچ کدام از برایهایی که در این ترانه موجود است ربطی به کلیت نظام ندارد بلکه انتقادهای رایجی است که حتی در صدا و سیما و روزنامههایی مانند کیهان (البته در دوران ریاست جمهوری آقایان خاتمی و روحانی) به وفور دیده میشود.
نگارنده در مقام نقد تمام بخشهای رأی صادره نیست و با منتفی شدن این دو عنوان به عنوان مجازات اصلی، سایر بخشهای رأی از جمله مجازاتهای تکمیلی ممنوعالخروجی یا ساختن موسیقی علیه جنایات آمریکا و جمعآوری نقض حقوق بشر از سوی دولت آمریکا در یک قرن اخیر و نیز خلاصه نویسی از کتب حضرات آیات مطهری و جوادی آملی و جمعآوری دستاوردهای انقلاب اسلامی، بلا موضوع خواهد شد.
مداخله ضابطان، آفت برخی پروندههاست که علاج آن استقلال قضایی است
بارها عرض شد که مداخله ضابطان (به خط سوم دادنامه توجه فرمایید: «ارشاد و هدایت کارشناسان در اصلاح رفتار متهم موثر نبوده است!…»)، آفت برخی پروندههاست که بایستی با تأکید بر استقلال قضایی و به خصوص دستورالعمل صادره در خرداد ۱۴۰۲ به علاج آن پرداخت.
رای محکومیت شروین حاجی پور:
بیشتر بخوانید:
مداخله ضابطان آفت برخی پرونده ها است… فقط کسی که کار کرده و تجربه دارد معنا و مفهوم این جمله را درک می کند و می داند که چقدر این جمله درست است.