اخبار قوه قضاییه

ادعای جدید نقدعلی: دریافت هزینه برای رسیدگی به شکایات انتظامی غیرقانونی است

معاونت حقوقی مجلس: کانون وکلا و مرکز وکلای قوه قضاییه مجاز به اخذ وجه نیستند.

به گزارش دادرسی به نقل از خانه ملت، محمدتقی نقدعلی، نایب‌رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس، در اظهاراتی جنجالی اعلام کرد: دریافت هزینه از شهروندان برای رسیدگی به شکایات انتظامی علیه وکلا، غیرقانونی است و باید دستگاه قضایی به این موضوع ورود کند.

استناد نقدعلی به نظر حقوقی مجلس: وجوه دریافتی غیرقانونی است

نماینده مردم خمینی‌شهر با بیان اینکه اخذ هرگونه وجه از شهروندان توسط نهادهای عمومی نیازمند تصریح قانونی است، گفت: اخیراً مطلع شدیم برخی از کانون‌های وکلا و همچنین مرکز وکلای قوه قضاییه برای رسیدگی به شکایات مردمی از وکلا، مبالغی تحت عنوان «هزینه رسیدگی» دریافت می‌کنند.

وی افزود: برای روشن شدن موضوع، از معاونت قوانین مجلس شورای اسلامی استعلام گرفتیم و طبق پاسخ دریافتی، هیچ‌گونه مجوز قانونی برای این دریافت‌ها وجود ندارد.

ماده ۶ لایحه استقلال؛ وظایف کانون مشخص و بدون امکان اخذ هزینه

نقدعلی با اشاره به بند ج ماده ۶ لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب ۵ اسفند ۱۳۳۳ اظهار داشت: رسیدگی به تخلفات و تعقیب انتظامی وکلا از وظایف قانونی کانون وکلا است و این وظایف باید بدون دریافت وجه از شاکی انجام شود.

ماده ۶ لایحه استقلال – بند ج:
رسیدگی به تخلفات و تعقیب انتظامی وکلا و کارگشایان دادگستری به‌وسیله دادسرا و دادگاه انتظامی وکلا جزو وظایف کانون وکلا است.

منابع مالی کانون ها در قانون مشخص شده است.

به گفته نقدعلی، برابر ماده ۵۷ آیین‌نامه لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب اردیبهشت ۱۴۰۰، منابع مالی کانون تنها محدود به موارد مشخصی است که دریافت هزینه بابت رسیدگی به شکایات و تخلفات انتظامی جزو آن‌ها نیست.

نایب‌رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس تأکید کرد: این‌گونه دریافت‌ها فاقد پشتوانه قانونی است و مصداق نقض حقوق شهروندی محسوب می‌شود.

درخواست رسمی برای ورود دستگاه قضا

نقدعلی ضمن هشدار نسبت به استمرار این روند، خواستار آن شد که دستگاه قضایی به‌طور رسمی به این مسئله ورود کند و در صورت احراز تخلف، با نهادهای مربوطه برخورد قانونی صورت گیرد.

چالشی تازه در مناسبات نهاد وکالت و قانون‌گذاران

اظهارات اخیر محمدتقی نقدعلی می‌تواند آغازی باشد بر مباحثات تازه میان کانون‌های وکلا و مجلس شورای اسلامی در خصوص محدوده اختیارات و منابع درآمدی نهادهای وکالتی. از سوی دیگر، ورود نهاد قضایی به این موضوع می‌تواند آثار بلندمدتی بر نحوه رسیدگی انتظامی وکلا داشته باشد.


بیشتر بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا