خبرها حاکی از اعتراض شدید کارآموزان آزمون وکالت ۱۴۰۳ کانون وکلای دادگستری یزد به دریافت هزینه ۱۲ میلیون تومانی برای ورود به مرحله دوم کارآموزی است. این مبلغ، علاوه بر ۱۵ میلیون تومانی که پیشتر برای مرحله اول از آنان مطالبه شده، در مجموع، هزینه ۲۷ میلیون تومانی را به کارآموزان تحمیل کرده است. این در حالی است که به گفته معترضان، کانون وکلای یزد هیچ اطلاعیه رسمی بابت دریافت این مبالغ منتشر نکرده است.
به گزارش دادرسی، کارآموزان با مراجعه به کانون، با این مطالبه مالی مواجه شدهاند. علاوه بر این، برخی کارآموزان گزارش دادهاند که از افرادی که در پروندههایشان مشکلاتی نظیر اشتباه در تاریخ کارت پایان خدمت داشتند، مبلغ ۱۰ میلیون تومان اضافی نیز مطالبه شده است.
توضیحات رئیس کانون: ۱۲ میلیون تومان برای “تجهیز به علم و مهارت”
دکتر محمدحسین جعفری، رئیس کانون وکلای دادگستری یزد، در گفتگو با خبرنگار وکلاپرس به تشریح جزئیات این هزینهها پرداخت و دلیل اخذ مبلغ ۱۲ میلیون تومان را تبیین کرد. وی گفت: “از آنجا که مرحله دوم کارآموزی با فعالسازی سامانه CMS همراه است و امکان پذیرش وکالت جهت دفاع از جان، مال، حیثیت و حقوق مردم توسط کارآموزان فراهم میشود، کارآموزان وکالت باید به سلاح علم و مهارت بهطور جدی مجهز شوند.”
جعفری افزود: “با توجه به بررسی نتایج آزمون ورودی و نمرات خام متون آزمون، مشخص شد که گذراندن تنها حداقل ۵۰ ساعت کارگاه آموزشی، برای دستیابی به این هدف و آمادگی کافی جهت شرکت در اختبار پایان دوره، کافی نیست.”
وی ادامه داد: “هیأت مدیره توانمندسازی و مهارتآفرینی کارآموزان را امری ضروری دانسته و در همین راستا، برنامهریزی برای برگزاری حداقل ۱۰۰ ساعت کارگاه آموزشی و جلسات علمی-تخصصی را در دستور کار کمیسیونهای آموزش و کارآموزی قرار داده است. با عنایت به این تصمیم و با لحاظ سایر ملاحظات اجرایی، پرداخت مبلغ ۱۲ میلیون تومان (بهصورت تدریجی و نه بهصورت دفعتاً واحده و یکجا) به تصویب رسیده است.”
رئیس کانون وکلای یزد درخصوص جزئیات دریافت هزینه ۱۵ میلیون تومانی مرحله نخست کارآموزی نیز توضیح داد: “بابت هزینه ثبتنام ۵ میلیون تومان و بابت هزینه مرحله اول شامل هزینههای آموزشی، نظارتی و اجرایی حداقل ۵۰ ساعت کارگاه آموزشی و جلسات سخنرانی نیز ۱۰ میلیون تومان اخذ شده است.”