اخبار قوه قضاییه

بازداشت 4 نفر از عوامل برنامه تفرقه افکنانه شبکه یک

بررسی صلاحیت دادگاه صلح نسبت به سایر مراجع در نشست قضایی دادگستری کل استانقوه قضاییه ایران اعلام کرد که در پی پخش برنامه ای با محتوای توهین‌آمیز به مقدسات اهل سنت در برنامه «سیمای خانواده» شبکه یک سیما، چهار نفر از عوامل اصلی این برنامه با دستور قضایی دادستان تهران بازداشت شدند. پرونده قضایی تشکیل شده و تحقیقات برای شناسایی سایر عوامل احتمالی ادامه دارد

به گزارش دادرسی: روز چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴، برنامه «سیمای خانواده» در شبکه یک صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران ویدیویی کوتاه پخش کرد که در آن فردی با خواندن شعری توهین‌آمیز به ابوبکر، خلیفه اول مسلمانان از نگاه اهل سنت، واکنش‌های گسترده‌ای را در فضای رسانه‌ای و اجتماعی برانگیخت. این اقدام به‌عنوان اقدامی تفرقه‌افکنانه و توهین به مقدسات اهل سنت محکوم شد.

در واکنش به این رویداد، قوه قضاییه ایران با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که به دستور دادستان تهران، پرونده قضایی برای بررسی این موضوع تشکیل شده و چهار نفر از عوامل اصلی پخش این برنامه بازداشت شده‌اند. تحقیقات قضایی برای شناسایی دیگر عوامل دخیل و ریشه‌یابی این اقدام ادامه دارد.

سازمان صداوسیما نیز با انتشار بیانیه‌ای، این اقدام را «خطای نابخشودنی و مشکوک» توصیف کرد و از عزل مدیر گروه تولید برنامه و مدیر پخش شبکه یک خبر داد. همچنین، علیه هشت نفر از عوامل تولید این برنامه اعلام جرم شده و این افراد به دستگاه قضایی معرفی شدند. ویدیو موردنظر نیز به‌سرعت از سکوهای تلوبیون و سپهر حذف شد.

محمدحسن ابوترابی‌فرد، امام جمعه موقت تهران، در خطبه‌های نماز جمعه 5 اردیبهشت، برخورد قاطع با عوامل این برنامه را نشانه عزم نظام برای مقابله با تفرقه‌افکنی دانست و از عقلانیت جامعه اهل سنت در واکنش به این رویداد تقدیر کرد.

فراکسیون نمایندگان اهل سنت مجلس شورای اسلامی نیز در بیانیه‌ای خواستار مجازات قانونی عوامل این برنامه شد تا از تکرار چنین اقداماتی جلوگیری شود.

صداوسیما در بیانیه خود تأکید کرد که حفظ وحدت و احترام به همه مذاهب اسلامی از اولویت‌های این سازمان است و کمیته‌ای ویژه برای بررسی ابعاد این رویداد و عوامل پشت‌پرده آن تشکیل شده است.

این رویداد بار دیگر بحث‌های مربوط به حساسیت‌های مذهبی و لزوم دقت در تولید محتوای رسانه‌ای را در ایران برجسته کرده است. برخی تحلیلگران این اقدام را نتیجه «نفوذ» یا «سهل‌انگاری» دانسته‌اند، در حالی که برخی دیگر آن را به‌عنوان تلاشی برای ایجاد تفرقه مذهبی تفسیر کرده‌اند.


بیشتر بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا