اخبار اسکودا

حذف حمایت از حقوق صنفی وکلای دادگستری از اساسنامه اسکودا

حذف حمایت از حقوق صنفی وکلای دادگستری از اساسنامه اسکودا؛ زنگ خطر برای نهاد وکالت؟

خبرگزاری دادرسی: در دومین روز از پنجاه وپنجمین همایش هیأت عمومی اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران (اسکودا)، بند ح ماده ۳ اساسنامه اسکودا، که به موضوع حمایت از حقوق صنفی وکلای دادگستری و کارآموزان وکالت اختصاص داشت، با تصویب هیأت عمومی از این اساسنامه حذف شد.

حذف یک بند مهم از اساسنامه اسکودا در قم

به گزارش دادرسی، این تصمیم در جریان همایش اسکودا که در روزهای ۲۴ و ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ به میزبانی کانون وکلای دادگستری قم برگزار شد، به تصویب رسید. این همایش با دستور کارهایی از جمله اصلاح اساسنامه اسکودا، نحوه تعیین بودجه، تصویب ترازنامه مالی سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ و تعیین میزبان همایش بعدی همراه بود.

در روز دوم، موضوع ادامه اصلاحات در اساسنامه اسکودا در دستور کار قرار گرفت و نهایتاً منجر به حذف بند «ح» ماده ۳ شد.

بند حذف شده چه می‌گفت؟

بر اساس متن پیشین اساسنامه، بند ح ماده ۳ تصریح می‌کرد:

«ح – حمایت از حقوق صنفی و فردی وکلای دادگستری و کارآموزان وکالت.»

حذف این بند، به گفته منابع آگاه، به معنای خروج رسمی این مسئولیت از وظایف و اختیارات اسکودا است؛ مسئله‌ای که می‌تواند پیامدهای حقوقی، صنفی و نهادی مهمی در پی داشته باشد.


تحلیل دادرسی: آیا اسکودا از حمایت از حقوق صنفی وکلای دادگستری عقب نشینی کرده است؟

حذف این بند، اگرچه ممکن است از منظر ساختاری یا تفکیک وظایف توجیه شود، اما در عمل سیگنالی نگران‌کننده برای بسیاری از وکلا و کارآموزان است. اینکه نهاد بالادستی کانون‌ها صراحتاً وظیفه حمایت از حقوق صنفی اعضا را از اساسنامه خود حذف می‌کند، می‌تواند موجب تضعیف اعتماد عمومی نسبت به کارآمدی این نهاد در دفاع از استقلال وکالت شود.

از طرفی، این اقدام می‌تواند بحث‌های حقوقی تازه‌ای در مورد حدود مسئولیت‌های اسکودا، جایگاه کانون‌های محلی و لزوم بازنگری دوباره در اساسنامه را به راه بیندازد.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا