جعفر کوشا: هوش مصنوعی می تواند به عنوان مشاور و کمک دهنده باشد، اما نافی حضور وکیل در جامعه نخواهد بود
به گزارش دادرسی: روابط عمومی اسکودا، دکتر جعفر کوشا در مراسم تحلیف کارآموزان کانون وکلای دادگستری استان کرمان با بیان اینکه بحث تحلیف از حلف به معنی سوگند دادن یا سوگند خوردن میآید، گفت:
در زمان قدیم کلامی را که به آن سوگند میدادند در ظرفی گذاشته تا شخص آن را بخورد و آن سوگند جزئی از وجود او شود.
فرق است بین تحلیف و تنفیذ؛ در بحث وکالت و سایر مشاغل که در آنها تحلیف انجام میشود، علت عمده در بحث سوگند، مقدس، مهم و با ارزش بودن آن شغل است.
جعفر کوشا: در دادگاه عفاف و پوشش رعایت شود.
وی افزود: صحنه دادگاه، فحوا و گفتمان دادگاه، حقی که باید احقاق و باطلی که باید ابطال شود، مسیر اجرای آن و فضای دادگاه مقدس است؛ در صحن دادگاه باید عفاف، پوشش و مسائلی که در شئون دادگاه است را رعایت نمود. ردای وکالت منجر به شناخت وکیل و حفظ شأن او خواهد شد. دادگاه مقدس است همانگونه که برای پزشک محل درمان مقدس است؛ زیرا در آنجا بحث حیات و ممات است و پزشک باید به بهترین نحو وظیفه خود را انجام داده و مراعات حق بر سلامت، حق زندگی و حیات انسانها را داشته باشد.
رئیس اسکودا در ادامه با اشاره به اینکه قاضی و وکیل هر دو در جریان حق بایستی نقش آفرینی و بحث علمی کنند، زیرا ایجاد حق در جامعه و ساقط شدن باطل در جامعه الزامی است، تصریح کرد: رئیس جمهور نیز باید قسم بخورد، زیرا امانتی که به وی به عنوان رای داده شده است را باید به خوبی ادا کند. مردم نمیتوانند حق خود در بحث حقوقی را به شخصی دهند که نمیتواند آن را احقاق کند؛ شخصی که خود را اصلح و شایسته معرفی میکند آرایی که از مردم به واسطه این معرفی دریافت میکند حقالناس است.
دکتر کوشا ادامه داد: نماینده مجلس نیز از مردم رای میگیرد و اجازه ندارد به لابیگری و کارهای شخصی بپردازد؛ ساعاتی که وی در مجلس حضور دارد متعلق به افرادی است که به او رای دادهاند. وکیل نیز با توجه به نظامات و شأنی که شغل وکالت دارد باید آداب آن را رعایت و به گونهای ادب را رعایت کند که قاضی و طرف مقابل و اعضای شعب را شرمنده سازد و به پیشکسوتان خود احترام بگذارد. یک وکیل در سوگند خود بیان میکند که نظرات شخصی و سیاسی ندهد؛ شغل وکالت در صورتی که با وجدان همراه باشد شغلی حساس است.
رئیس اسکودا: هوش مصنوعی نافی حضور وکیل در جامعه نخواهد بود.
عضو هیات علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی در ادامه با اشاره به اینکه در بحث حقوق، هوش مصنوعی میتواند به عنوان مشاور و کمک دهنده باشد، اما نافی حضور وکیل در جامعه نخواهد بود، به وکلای جدید توصیه کرد: خود را مجهز به مسائل و قوانین جدید از جمله بحث سایبری کلاهبرداریها و سرقتهای اینترنتی، هکرها، ویروسها و… کرده و زبان خارجی خود را تقویت کنید تا در پروندههای با موضوع حقوق بینالمللی، حقوق نفت و انرژی توان فعالیت داشته باشید و سعی بر انجام وکالت تخصصی به این صورت که چند نفر به عنوان یک تیم در موضوعات مختلف مشورت و مطالعه کرده و لوایح علمی دهند.
دکتر کوشا در پایان ضمن تبریک به والدین بابت به ثمر نشستن زحمات آنها و دیدن فرزندانشان در ردای وکالت، بر حفظ اصول حرفهای و اخلاق حرفهای در دادگاهها تاکید کرد.