محسنی اژه ای: درآمد برخی وکلا از من که رئیس قوه قضائیه هستم بیشتر است.
رئیس قوه قضائیه با تأکید بر توجه دستگاه قضا به مبارزه با فساد بدون تبعیض، گفت که به شدت طرفدار برگزاری دادگاههای علنی در زمینه مبارزه با فساد است که تا حدودی نیز اجرایی شده است.
به گزارش دادرسی به نقل از ایرنا، حجتالاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژهای روز دوشنبه در جمع دانشجویان دانشگاه های استان همدان با ابراز خوشحالی از حضور در جمع دانشجویان در استان همدان که به سرزمین علم و مجاهدت معروف است، افزود: باید توجه داشت که به جز موارد خاص، قانون اجازه انتشار پرونده جرم، ذکر نام و نشان دادن عکس مجرم را نمیدهد.
وی ادامه داد: تاکنون با همه پروندههایی که دادستان کل کشور برای علنی کردن معرفی کرده است، موافقت کردهام.
حجتالاسلام و المسلمین اژهای با اشاره به درخواست دانشجویان برای برخورد با فساد، گفت: تمام پروندههای مربوط به جرائم و برخی پروندههای تخلفات باید در قوه قضائیه بررسی شوند، اما باید توجه کنیم که بین متخلف و مجرم تفاوت وجود دارد.
اکبر طبری تبرئه نشده است.
وی در پاسخ به یکی از سوالات دانشجویان درباره تبرئه اکبر طبری، تصریح کرد که طبری تبرئه نشده است و پرونده هایی که به طور مداوم گسترش مییابند، روند کار را طولانی تر میکنند.
رئیس قوه قضائیه همچنین گفت: یکی از مسائل مهم امروز ما بیان انتقادات بهصورت مستند و مستدل است. باید بدانیم که انتقادات را بر اساس چه ادبیاتی مطرح کنیم تا مشکلات حل شوند.
وی همچنین افزود: انتقادات دانشجویان شیرین و شنیدنی است، اما باید مراقب باشیم که در این برنامهها مسائل یا کوتاهیهای دستگاه قضائی مطرح شود و از بیان مواردی که مربوط به قوه قضائیه نیست پرهیز شود.
درآمد بالای برخی وکلا در یک پرونده از تمام حقوق من بیشتر است.
حجتالاسلام و المسلمین اژهای با اشاره به سوال دانشجویان درباره تخلفات کارکنان دستگاه قضائی، تاکید کرد که امروز برخی وکلا درآمدهایی دارند که از من که رئیس قوه قضائیه هستم بیشتر است. در برخی پروندهها، یک وکیل به اندازه تمامی حقوقی که من تاکنون گرفتهام، درآمد کسب کرده است. در مواردی بوده که یک وکیل در یک پرونده ۵۰ میلیارد تومان حق داوری گرفته است.
شناسایی 200 گلوگاه فساد
رئیس قوه قضائیه گفت که ۲۰۰ مورد از زمینهها و گلوگاههای فساد در کشور شناسایی شده است که برای اصلاح و رفع به معاونتها معرفی شده است. وی افزود: تا زمانی که آفت در درخت وجود دارد، باید شاخههای آلوده را قطع کرد تا از گسترش آفت جلوگیری شود.
وی همچنین اشاره کرد که در قانون جوانی جمعیت و واگذاری تسهیلات، تخلفات بانکی نیز مورد توجه قرار گرفته است.
اصلاح قوانین مهریه ضروری است.
حجتالاسلام و المسلمین اژهای همچنین بر ضرورت اصلاح برخی مسائل، بهویژه مهریه، تأکید کرد و گفت: طی سالهای گذشته، مهریه ۱۰۰ سکه بهار آزادی یک مقدار متعارف بود، اما امروز با شرایط اقتصادی کنونی، پرداخت آن بهطور گسترده غیرممکن است.
وی افزود: این مسائل حقوق عامه هستند و باید پیگیری شوند، چرا که برخی افراد حتی قادر به پرداخت یک سکه در سال نیستند.
رئیس دستگاه قضائیه همچنین گفت: در این موارد نباید مردان را به زندان انداخت. پس از پایان محکومیت، چه باید کرد؟ آیا باید آنها همچنان در زندان بمانند؟ وی اشاره کرد که برخی افراد بیش از چهار سال در حبس ماندهاند.
بیشتر بخوانید: