به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان ، علی بابایی کارنامی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفته که دولت باید به طور جدی حمایت از خانوادههای کم درآمد را در اولویت قرار دهد و حتی لایحهای بیاورد که هزینه آموزش حداقل ۵ دهک پایین جامعه را صد در صد رایگان کند.
علی بابایی کارنامی این اظهار نظر را به دنبال انتشار آمار ترک تحصیلی ۹۷۰ هزار دانش آموز بیان کرد که:
سرپرست وزارت آموزش و پرورش آبان ماه امسال دربارهاش گفته است «حدود ۲۱۰ هزار دانشآموز دوره ابتدایی و در حدود ۷۶۰ هزار دانشآموز دوره متوسطه، ترک تحصیل کردهاند.»
عضو کمیسیون اجتماعی علت عمده ترک تحصیل دانش آموزان را اقتصاد خانوادهها دانست. البته او معتقد است دلایل فرهنگی و پیوستهای دیگری هم درباره ترک تحصیل دانش آموزان وجود دارد اما به اندازه اقتصاد اثرگذار نیست.
بابایی کارنامی بخشی از دلایل ترک تحصیل دانش آموزها را وابسته به رویکرد عدالت اجتماعی از نگاه اقتصادی دانست و گفت: خانوادهها با افزایش آمار فقر «آموزش» را ترک میکنند، زیرا آموزش نیازمند نقدینگی است.
آیت الله خامنهای رهبر انقلاب، پیشتر در دیدارهای خود با مسئولان دولتی و پارلمانی بر رویکرد عدالتمحور و وجود پیوست عدالت در مصوبات تأکید کرده بود. کمیسیون اقتصادی مجلس هم هفتههای گذشته در نشست علنی گزارشی از شاخصهای اقتصادی دولت یازدهم و دوازدهم داد که بر اساس آن، آمار مربوط به فقر افزایش ۱۰ درصدی داشته است.
نماینده ساری در مجلس شورای اسلامی به گزارش برخی مدیران مدرسه حوزه انتخابیهاش پرداخت که از نبود حمایتهای مالی از سوی آموزش و پرورش انتقاد داشتند.
او همچنین گفت انجمن اولیاء و مربیان مدارس که برای نظارت بر عملکرد دولت در مدرسه ایجاد شده، حالا به صندوقچه برداشت از جیب مردم به نفع آموزش و پرورش تبدیل شده است.
آیا در حال حاضر به بخشنامهای که دریافت ورودی از خانوادهها را برای مدارس ممنوع کرده، رعایت شده است؟ همه مدرسهها حتی از فقرا هم این مبلغ ورودی را دریافت کردهاند. حدود یک میلیون تومان حق ورودی برای برخی خانوادهها تقریباً خرج چند ماه است.
این در حالی است که ۱۶ دی ۱۳۹۷ سیدمحمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش در صحن مجلس تأکید داشت هنگام ثبتنام هیچ مبلغی بابت کمک به مدرسه از دانشآموزان گرفته نشود و دریافت وجوه هنگام ثبت نام در مدرسهها را که موجب ترک تحصیل شده باشد، تکذیب کرد.