مجموعه قوانین

قانون تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه دیدگان ناشی از آن

قانون تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه دیدگان ناشی از آن قانون تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه‌دیدگان ناشی از آن 

مصوب ۱۳۹۸/۷/۲۱

دانلود فایل قانون تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه دیدگان ناشی از آن

جهت دانلود فایل قانون تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه دیدگان ناشی از آن بر روی لینک زیر کلیک نمایید.

https://dadresi.net/wp-content/uploads/2024/12/قانون-تشدید-مجازات-اسیدپاشی-و-حمایت-از-بزه_دیدگان-ناشی-از-آن-مصوب-۱۳۹۸_۷_۲۱.pdf

جزییات قانون تشدید مجازات اسیدپاشی مصوب ۱۳۹۸/۷/۲۱

قانون تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه دیدگان ناشی از آن

ماده۱ـ هرکس عمداً با پاشیدن اسید یا هر نوع ترکیبات شیمیایی دیگر، با هر میزان غلظت موجب جنایت بر نفس، عضو یا منفعت شود در صورت مطالبه از ناحیه مجنیٌ‌ علیه یا ولی‌دم حسب مورد با رعایت شرایط مقرر در کتاب قصاص، به قصاص نفس، عضو یا منفعت محکوم می‌شود.

تبصره۱ـ ریختن اسید یا سایر ترکیبات شیمیایی بر روی فرد، فرو بردن اعضای بدن در درون اسید و اعمالی نظیر آن در حکم اسید پاشی است.

تبصره۲ـ در مواردی که اسیدپاشی مشمول مقررات ماده (۲۸۶)قانون مجازات اسلامی مصوب ۱/۲/۱۳۹۲ باشد؛ اقدام مرتکب، افساد فی‌الارض محسوب و به مجازات آن محکوم می‌شود.

ماده۲ـ هرگاه شخصی مرتکب جرم موضوع این قانون شود و مجازات آن قصاص نباشد یا به هر علتی مانند مصالحه اولیای دم، قصاص اجراء نشود، مرتکب علاوه بر پرداخت دیه یا ارش یا وجه‌ المصالحه حسب مورد مطابق مقررات مربوطه، به ترتیب زیر مجازات می‌شود:

  • در جنایت بر نفس و جنایت منجر به تغییر شکل دائمی صورت بزه‌ دیده به حبس تعزیری درجه یک.
  • در جنایتی که میزان دیه آن بیش از نصف دیه کامل باشد، به حبس تعزیری درجه دو.
  • در جنایتی که میزان دیه آن از یک‌ سوم تا نصف دیه کامل باشد، به حبس تعزیری درجه سه
  • در جنایتی که میزان دیه آن تا یک‌ سوم دیه کامل باشد، به حبس تعزیری درجه چهار.

ماده۳ـ در مورد جرائم موضوع این قانون و شروع به آن، مقررات مربوط به آزادی مشروط، تعلیق و تخفیف مجازات قابل اعمال نیست مگر آنکه بزه‌ دیده یا اولیای دم نسبت به مجازات تعزیری مرتکب نیز اعلام گذشت کرده با‌شند که در این صورت دادگاه می تواند مجازات مرتکب را یک درجه تخفیف دهد.

ماده۴ـ مجازات معاونت در جرائم موضوع این قانون به ترتیب زیر تعیین می‌شود:

  • در صورتی که مجازات قانونی مرتکب، سلب حیات باشد، به حبس تعزیری درجه دو.
  • در صورتی که مجازات قانونی مرتکب، قصاص عضو باشد، به حبس تعزیری درجه سه.
  • در صورتی که مجازات مرتکب قصاص نباشد یا به هر علتی قصاص نفس یا عضو اجراء نشود، به یک درجه پایین‌تر از           مجازات تعزیری مرتکب.

ماده۵ ـ در کلیه موارد مذکور در این قانون، مرتکب علاوه بر جبران خسارت‌ های مقرر در ماده (۱۴) قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۴/۱۲/۱۳۹۲، ملزم به پرداخت هزینه‌ های درمان بزه‌ دیده می‌باشد. در صورتی که مرتکب با تشخیص قاضی رسیدگی‌ کننده متمکن از پرداخت هزینه‌های درمان نباشد، هزینه‌ های مربوطه از محل صندوق تأمین خسارت‌ های بدنی پرداخت می‌شود.

تبصره۱ـ سازمان بهزیستی کشور مکلف است با تشخیص قاضی رسیدگی‌ کننده، به بزه‌دیده‌گان موضوع این قانون خدمات روانشناختی، مددکاری و توانبخشی ارائه کند.

تبصره۲ـ در مواردی که هزینه‌ های موضوع این ماده و تبصره (۱)، از صندوق تأمین خسارت‌ های بدنی و سازمان بهزیستی پرداخت می‌شود، صندوق یا سازمان بهزیستی می‌توانند برای دریافت هزینه‌ های پرداخت‌ شده به مرتکب رجوع کنند.

ماده۶ ـ به دعاوی و شکایات مربوط به جرائم این قانون خارج از نوبت رسیدگی می‌شود.

ماده۷ـ از تاریخ لازم‌الاجراءشدن این قانون، لایحه قانونی مربوط به مجازات پاشیدن اسید مصوب ۱۶/۱۲/۱۳۳۷ نسخ می‌شود.

قانون فوق مشتمل بر هفت ماده و چهار تبصره در جلسه علنی روز یکشنبه مورخ بیست و یکم مهر ماه یک هزار و سیصد و نود و هشت مجلس شورای اسلامی تصویب شد و در تاریخ ۱/۸/۱۳۹۸ به تأیید شورای نگهبان رسید.

رئیس مجلس شورای اسلامی

 علی لاریجانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا