به مناسبت روز روابط عمومی، منشور اخلاقی کارکنان دیوان عالی کشور در ۸ بند ابلاغ شد. این منشور بر تکریم مراجعین، رازداری، نظم اداری و اخلاق حرفهای کارکنان تأکید دارد. جزئیات را در سایت دادرسی بخوانید.
به گزارش خبرنگار دادرسی به نقل از روابط عمومی دیوان عالی کشور، همزمان با فرارسیدن ۲۷ اردیبهشتماه، روز روابط عمومی، منشور اخلاقی کارکنان دیوان عالی کشور در قالب هشت بند و با هدف تحول در رفتار سازمانی، تکریم ارباب رجوع و اجرای سند تحول قضایی، از سوی حجتالاسلام والمسلمین منتظری، رئیس دیوان عالی کشور، ابلاغ شد.
این دستورالعمل در راستای اجرای تأکیدات رئیس قوه قضائیه مبنی بر تدوین و پیادهسازی منشور اخلاقی و کدهای رفتاری کارکنان دستگاه قضایی و ایجاد ساختارهای نظارتی مرتبط، تهیه و تنظیم شده است. مسئولیت اجرا و پیگیری مفاد این منشور نیز به معاونت برنامهریزی و امور عمومی و روابط عمومی دیوان عالی کشور محول گردیده است.
در این منشور، اصولی نظیر توکل و اخلاص در خدمت، رفتار کریمانه با مراجعین، رازداری، حفظ حیثیت افراد، تسلط بر قوانین، پاسخگویی شفاف، وقتشناسی، نظم اداری، پوشش مناسب، حفظ اسرار سازمانی، ارتقای مهارتهای تخصصی و احترام متقابل میان کارکنان مورد تأکید قرار گرفتهاند.
رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به اهمیت موضوع تکریم ارباب رجوع، تصریح کرده است:
«یکی از اساسیترین اولویتهای دستگاه قضایی، تکریم و حفظ حرمت مراجعینی است که به دلیل نیاز و تظلمخواهی به دیوان عالی کشور مراجعه میکنند. کارکنان این مرجع باید در حفظ شأن و جایگاه رفیع دیوان در دستگاه عدالت، کوشا و مسئولیتپذیر باشند.»
این منشور همچنین بر ایجاد محیطی صمیمی، پویا و مسئولانه از طریق وفاق، همدلی، اعتمادسازی و مشورت بین کارکنان تأکید دارد.
ابلاغ چنین منشوری در سطح عالیترین مرجع قضایی کشور، گامی در راستای تثبیت کرامت انسانی، افزایش رضایتمندی مردم و ارتقای کیفیت خدمات قضایی در نظام دادرسی جمهوری اسلامی ایران ارزیابی میشود.
متن منشور اخلاقی کارکنان دیوان عالی کشور:
متن ابلاغی منشور اخلاقی دیوان عالی کشور به شرح زیر است؛
منشور اخلاقی کارکنان دیوان عالی کشور
موضوع تکریم ارباب رجوع و حفظ حرمت و ارزشهای انسانی آنان که همواره در دین مبین اسلام مورد تأکید قرار گرفته است از جمله مهمترین مسائل و راهبردهای عالی دستگاه قضا است و حفظ و ارتقاء شأن و جایگاه رفیع دیوان عالی کشور در تظلم خواهی افرادی که از باب نیاز و ضرورت به این مرجع پناه آوردهاند بر عهده یکایک همکاران ساعی دیوان عالی کشور است؛ لذا ضرورت دارد همکاران ارجمند موارد ذیل را به طور جد مدنظر قرار دهند.
*با توکل به خداوند متعال و اخلاص در خدمت، مسئولیت محوله را امانت الهی دانسته و ضمن گشاده رویی و شکیبایی، با مراجعین برخوردی کریمانه و متواضعانه داشته باشند.
*خدمت را همواره مزین به صداقت، امانت داری، رازداری، حفظ حیثیت، آبرو و حریم خصوصی افراد، رعایت عدالت، تسلط بر قوانین و مقررات، و دوری از مفاسد اداری نمایند.
*از آنجا که پاسخگویی حق ارباب رجوع است و هیچگونه کوتاهی در ادای حق پذیرفته نیست، حسب مورد در اسرع وقت با پاسخدهی مناسب مکتوب و یا شفاهی، از مراجعه مجدد و یا ارجاع بدون توجیه آنان به قسمت های مختلف پرهیز شود.
*رعایت ادب و نزاکت و حفظ ارزشها و موازین اخلاقی و اسلامی در برخورد با مراجعین محترم رعایت گردد.
*با حضور منظم در محل کار، رعایت وقت شناسی، انضباط اداری و پوشش مناسب با فرهنگ اسلامی و آراستگی محیط اداری خدمات صادقانه و شایسته ای ارائه گردد.
*با تقویت روحیه انتقاد پذیری، از نظرات، پیشنهادات و انتقادات مراجعین در راستای ارتقاء خدمات و افزایش رضایتمندی استقبال بعمل آورده و اگر در مراجعات احیاناً تعدی از ارباب رجوع صورت گرفت با کرامت با وی برخورد و اغماض شود.
*در حفظ اطلاعات شخصی افراد در پرونده های قضایی و اسرار سازمانی و همچنین اموال و تجهیزات اداری کوشا بوده و از مسئولیت و اختیارات خود به نحو صحیح استفاده نمایند.
*با تلاش در جهت افزایش مستمر آموخته ها و تخصص خود و نیز پرورش مهارتهای مرتبط با وظایف محوّله، کیفیت پاسخگویی و رضایتمندی به ارباب رجوع را ارتقاء بخشند.
با وفاق، همدلی، مشورت، اعتمادسازی و احترام متقابل بین همکاران در ساختن محیطی صمیمی، پویا و ثمربخش سهیم باشند.
بیشتر بخوانید: