طبق این نظریه، اگر وکیلی اختیار “توکیل به نحو اطلاق” داشته باشد، به این معنا است که میتواند به صورت نامحدود به دیگری وکالت دهد. البته، این اختیار باید با رعایت قوانین و مقررات و به نفع موکل اعمال شود.
به گزارش دادرسی با استناد به نظریه مشورتی دفتر حقوقی و حمایت قضایی کانون سردفتران و دفتریاران استان البرز، وکیل میتواند به دفعات به دیگری وکالت دهد، حتی اگر در وکالتنامه اصلی به طور صریح به این موضوع اشاره نشده باشد. این امر به شرط آنکه هیچ دلیل یا مدرکی مبنی بر سوءاستفاده وکیل از این اختیار یا انجام معاملهای خلاف قوانین وجود نداشته باشد، بلامانع است.
نظریه مشورتی درباره نحوه عمل وکیل به وکالتنامه دارای حق توکیل به نحو اطلاق
سردفتر محترم دفتر اسناد رسمی ۷۸ کرج
با سلام و احترام
بازگشت به شماره ۱۴۰۳۸۵۶۵۴۰۵۱۰۰۰۱۲۷ مورخه ۱۴۰۳/۰۹/۰۸ بدین وسیله نظریه مشورتی دفتر حقوقی و حمایت قضایی کانون سردفتران و دفتریاران استان البرز در خصوص این پرسش که در وکالتنامه صرفا به حق توکیل وکیل، تصریح، لکن به تکرار توکیل و همچنین توکیل کل یا جزء وکالت اشاره نشده است، حال باتوجه به مراتب فوق، آیا وکیل حق توکیل مکرر وکالت را دارد یا خیر؟
به شرح زیر اعلام میگردد:
مستفاد از ماده ۶۷۲ قانون مدنی، چنانچه وکیل به لفظ اطلاق، از جانب موکل دارای حق توکیل باشد و این حق مقید به قیدی ازجمله «فقط یکبار» یا «ولو کرارا» و یا به صورت «جزئی» یا «کلی» نباشد، تنظیم سند تفویض وکالت ولو به دفعات از جانب وکیل به شرط عدم وجود قرینهای دال بر انجام معامله و غیره به جهت جلوگیری از ایجاد مفسده، بلامانع است.
رئیس دفتر حقوقی و حمایت قضایی
امیر حسینی جلیلیان
بیشتر بخوانید:
- بخشنامه نحوه پذیرش، ثبت و ارسال اظهارنامه توسط وکیل مدنی
- امکان ثبت اظهارنامه و اخذ محکوم به توسط وکیل غیردادگستری