اخبار قوه قضاییه

کیفرخواست پرونده کوروش کمپانی صادر شد: کلاهبرداری ۳۲۸ میلیارد تومانی از ۶۵۰۰ نفر

دادستان تهران از تکمیل تحقیقات و صدور کیفرخواست پرونده کثیرالشاکی موسوم به «کوروش کمپانی» خبر داد.

متهمان این پرونده ۹ نفر هستند که متهمان اصلی به مشارکت در کلاهبرداری شبکه‌ای به مبلغ حدود ۳۲۸ میلیارد تومان از ۶۵۴۷ شاکی، از طریق پیش‌فروش گوشی و کالاهای الکترونیکی، متهم شده‌اند.


شگرد «کوروش کمپانی» در کلاهبرداری و جزئیات اتهامات

علی صالحی، دادستان تهران، ضمن تشریح جزئیات پرونده «کوروش کمپانی»، اظهار کرد: “متهمان این پرونده ۹ نفر هستند که عنوان اتهامی ۸ نفر از آنان مشارکت در کلاهبرداری شبکه‌ای از طریق پیش‌فروش گوشی تلفن همراه و سایر کالاهای الکترونیکی به مبلغ حدود ۳۲۸ میلیارد تومان است و اتهام متهم ردیف نهم معاونت در ارتکاب بزه یاد شده است.”

وی افزود: عمده فعالیت شرکت مزبور در ابتدای تأسیس، تعمیرات دستگاه‌های الکترونیکی از قبیل موبایل و تبلت بوده است. اما به تدریج با هدف سودجویی و جلب اعتماد و سرمایه مشتریان، با اتخاذ شیوه‌ای نامتعارف اقدام به فروش گوشی تلفن همراه و سایر کالاهای دیجیتال به قیمتی پایین‌تر از نرخ بازار کرده است.

دادستان تهران تصریح کرد: “این شرکت در مراحل اولیه به تعهدات خود عمل کرده و در مراحل بعدی به کمک شگردهای تبلیغاتی و استفاده از چهره‌های مطرح ورزشی و هنری در آگهی‌های تبلیغاتی در فضای مجازی، موفق شد تعداد دنبال‌کنندگان صفحه مجازی خود را به بیش از یک میلیون نفر برساند و پس از آن با سوءاستفاده از اعتماد عمومی به کلاهبرداری و عدم ایفای تعهدات روی آورد.”

صالحی یادآور شد که مالباختگان این پرونده تحت تأثیر تبلیغات گسترده شرکت مزبور در خصوص فروش فوق‌العاده کالاهای الکترونیکی با اختلاف فاحش نسبت به قیمت بازار، اقدام به واریز وجوه جهت پیش‌خرید کرده، اما در موعد مقرر با خلف وعده در دریافت کالا مواجه شده‌اند. این پرونده در حال حاضر ۶۵۴۷ نفر شاکی دارد که میزان دقیق مطالبات آنان در کیفرخواست صادره ۳۲۸ میلیارد و ۸۶۲ میلیون تومان برآورد شده است.


شناسایی اموال متهمان و نقش چهره‌های مشهور در تبلیغات «کوروش کمپانی»

دادستان تهران در خصوص جزئیات شناسایی اموال متهمان این پرونده، بیان کرد: “بخشی از اموال متهمین شامل ۱۱ میلیارد تومان وجه نقد، چند دستگاه خودروی لوکس و یک ملک تجاری شناسایی و توقیف شده است.

وی افزود که مزایده فروش خودروها دو نوبت برگزار شد اما به دلیل اختلاف فاحش ارزش عرفی با قیمت پایه، مزایده از سوی دادستانی تهران ابطال و فراخوان مزایده جدید با قیمت‌های پایه اصلاح‌شده (حدوداً ۲ برابر قیمت‌های قبلی) به زودی برگزار خواهد شد.

صالحی با بیان اینکه فروش فوق‌العاده نیازمند اخذ مجوزهای لازم از نهادهای مسئول است، گفت: “با توجه به فقدان مجوزهای لازم برای فروش فوق‌العاده، ضمن احضار تمامی کارکنان این شرکت جهت انجام تحقیقات قضایی و همچنین شناسایی همه شکات و تعیین میزان دقیق کلاهبرداری صورت‌گرفته، برای متهمان پرونده قضایی تشکیل و دستور توقف ثبت‌نام و پیش‌فروش محصولات این شرکت صادر و مقرر شد صرفاً نسبت به ایفای تعهدات قبلی اقدام شود.”

دادستان تهران همچنین خاطرنشان کرد که در بدو تشکیل پرونده، دستور جمع‌آوری تمامی بیلبوردهای تبلیغاتی شرکت مذکور از سطح شهر و همچنین مسدود کردن صفحه شرکت در فضای مجازی صادر شد.

صالحی با اشاره به نقش گسترده برخی از چهره‌های مشهور فرهنگی و ورزشی در وقوع این کلاهبرداری، تصریح کرد: “با پیگیری‌های قضایی تمامی افراد مشهوری که در قبال اخذ وجه اقدام به تبلیغات کرده بودند، وجوه دریافتی را به حساب معرفی شده واریز کردند.”

وی افزود: “طی مکاتبه با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مقرر شد جهت جلوگیری از بروز اتفاقات مشابه در آینده، ضوابط و دستورالعمل‌های ناظر بر نحوه تبلیغ در فضای مجازی با قید فوریت تدوین و اجرایی شود.

دادستان تهران همچنین گفت که طی مکاتبات جداگانه با مرکز مبارزه با پولشویی وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت صمت و ریاست بانک مرکزی تأکید شده که موضوع را بررسی و ترک فعل‌های منجر به پیدایش این وضعیت را گزارش کنند.


تحلیل: پیگیری قاطعانه مفاسد اقتصادی و نقش شفافیت در «کوروش کمپانی»

صدور کیفرخواست پرونده «کوروش کمپانی»، نشان‌دهنده عزم جدی دستگاه قضایی در برخورد با کلاهبرداری‌های شبکه‌ای و مفاسد اقتصادی گسترده است.

این پرونده با استفاده از شگردهای تبلیغاتی فریبنده و بهره‌گیری از چهره‌های مشهور، آسیب مالی قابل توجهی به تعداد زیادی از شهروندان وارد کرده است.

پیگیری قضایی، شناسایی و توقیف اموال متهمان، و تأکید بر تدوین دستورالعمل‌های شفاف برای تبلیغات در فضای مجازی، گام‌های مهمی برای پیشگیری از وقوع جرائم مشابه و صیانت از حقوق مردم است.

این رویداد، لزوم هوشیاری بیشتر شهروندان در برابر وعده‌های وسوسه‌انگیز و ضرورت نظارت قوی‌تر بر فضای تبلیغاتی آنلاین را بیش از پیش آشکار می‌سازد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا