در پی حذف بند مربوط به حمایت از حقوق صنفی و فردی وکلای دادگستری از اساسنامه اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران (اسکودا) در پنجاه و پنجمین همایش این اتحادیه در قم، کمیسیون حمایت از وکلای کانون وکلای دادگستری منطقه فارس بیانیهای صادر کرد.
به گزارش دادرسی، در این همایش که طی روزهای ۲۴ و ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ در شهر قم برگزار شد، هیأت عمومی اسکودا به حذف بند «ح» از ماده ۳ اساسنامه رأی داد؛ بندی که ناظر بر حمایت از حقوق صنفی و فردی وکلای دادگستری و کارآموزان وکالت بود. اقدامی که واکنشهای مختلفی را در میان فعالان صنفی حوزه وکالت برانگیخت.
کمیسیون حمایت از وکلای فارس: حذف بند «ح» تهدیدی برای استقلال نهاد وکالت است
کمیسیون حمایت از وکلای منطقه فارس و کهگیلویه و بویراحمد، در بیانیه خود این اقدام را مغایر با روح بنیادین نهاد اسکودا دانسته و تصریح کرده است که حذف این بند در شرایطی رخ داده که جامعه وکالت با رشد نگرانکننده تهدیدها، خشونتها و ترور وکلا روبهروست و بیش از هر زمان نیازمند حمایت قانونی و ساختاری است.
این کمیسیون ضمن ابراز تأسف عمیق و مخالفت قاطع با تصمیم اخیر، اعلام کرده است که تدوین و اجرای سازوکارهای مؤثر و هدفمند برای حمایت همهجانبه از وکلا را در دستور کار خود قرار داده و از تلاش برای احیای جایگاه واقعی نهاد وکالت مستقل عقبنشینی نخواهد کرد.
در پایان بیانیه، از مدیرانی که با حذف این بند مخالفت کردهاند قدردانی شده و بر ضرورت بازنگری فوری و اصلاح این تصمیم تأکید شده است.
متن بیانیه کمیسیون حمایت از وکلای کانون وکلای دادگستری منطقه فارس به شرح زیر است:
بیانیه کمیسیون حمایت از وکلای کانون وکلای دادگستری فارس و کهگیلویه و بویراحمد در واکنش به تصمیم اخیر اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران (اسکودا) در پنجاه و پنجمین همایش قم
در روزگاری که حمایت از حقوق صنفی حرفه ای و فردی وکلای دادگستری میبایست در صدر اولویت های اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران (اسکودا) قرار گیرد خاصه در شرایطی که جامعه وکالت با رشد نگران کننده پدیده هایی چون قتل تهدید خشونت توهین و ترور مواجه است اکثریت هیأت عمومی اسکودا در اقدامی غیر منتظره و مغایر با روح بنیادین این نهاد در پنجاه و پنجمین همایش خود که در شهر قم برگزار گردید به حذف بند «ح» از ماده ۳ اساسنامه رأی دادند؛ بندی که صراحتاً ناظر بر وظیفه خطیر حمایت از حقوق صنفی و فردی وکلای دادگستری و کارآموزان وکالت بود.
این تصمیم نه تنها در تعارض آشکار با اهداف و وظایف ذاتی نهاد اسکودا قرار دارد بلکه بی تردید پیامدهایی نگران کننده، تضعیف کننده و بعضاً جبران ناپذیر برای جایگاه نهاد وکالت مستقل و نیز روند دفاع از حقوق ملت به دنبال خواهد داشت؛ پیامدهایی که ممکن است به فروکاستن منزلت این نهاد و تهی شدن آن از رسالت های اساسی اش بینجامد.
این کمیسیون همچنین مراتب قدردانی خود را از مدیرانی که با حذف بند مذکور مخالفت ورزیدند اعلام میدارد و بر این نکته تأکید مینماید که در مسیر احیای جایگاه حقیقی حمایت از وکلا و کارآموزان از هیچ کوشش و تلاشی فروگذار نخواهد کرد.
کمیسیون حمایت از وکلای دادگستری کانون وکلای فارس و کهگیلویه و بویراحمد، ضمن ابراز تأسف عمیق و اعلام مخالفت قاطع و بی تردید خود با این تصمیم، بر ضرورت بازنگری فوری و اصلاح آن تأکید مینماید و از مدیران و تصمیم سازان جامعه وکالت – که به عنوان نمایندگان مجمع عمومی وکلا عهده دار مسئولیتی سترگ اند – مصرانه میخواهد تا با پرهیز از هرگونه مصلحت سنجی فردی و تصمیم گیری مغایر با مصالح عالیه صنف به وظیفه بنیادین خویش بازگردند؛ وظیفه ای که همانا صیانت از حقوق صنفی و حرفه ای و حفظ شأن منزلت و استقلال نهاد وکالت است.
در همین راستا تدوین و اجرای سازوکارهایی مؤثر هدفمند و روزآمد برای حمایت همه جانبه از وکلای دادگستری در سطح استانهای فارس و کهگیلویه و بویراحمد و در ادامه در سطح ملی در دستور کار عاجل این کمیسیون قرار گرفته و با استعانت از خداوند متعال و در پرتو هم اندیشی و همراهی اعضای محترم هیأت مدیره به منصه ظهور خواهد رسید.
تاریخ ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴
بیشتر بخوانید:
- بیانیه رسمی کانون وکلای بوشهر درباره حذف بند حمایت از حقوق فردی و صنفی وکلا در اساسنامه اسکودا
- حذف حمایت از حقوق صنفی وکلای دادگستری از اساسنامه اسکودا