اخبار اسکودا

دکتر جعفر کوشا، رئیس اسکودا استعفا داد.

استعفای دکتر جعفر کوشا از ریاست اسکودا؛ آینده اتحادیه وکلا به کدام سو می‌رود؟

دکتر جعفر کوشا، رئیس اسکودا استعفا داد.در پی انتشار نامه ای رسمی از سوی دکتر جعفر کوشا، رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران، کناره‌گیری وی از سمت ریاست اسکودا مورد توجه فعالان حوزه وکالت، رسانه‌ها و حقوقدانان قرار گرفته است.

متن کامل نامه استعفا

در این نامه که به تاریخ ۱۶ تیر ۱۴۰۴ و خطاب به دکتر ابراهیم کیانی، نائب‌رئیس اول اسکودا، نگاشته شده، آمده است:

«با توجه به مشغله زیاد، استعفای خود را از سمت ریاست اتحادیه‌ی سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران اعلام و برای همکاران و دوستان آرزوی توفیق دارم.»
جعفر کوشا

این استعفا همچنین به‌صورت رونوشت به هیئت عمومی اتحادیه نیز ارسال شده است.

سوابق و مدت ریاست دکتر کوشا

دکتر جعفر کوشا از چهره‌های شناخته‌شده در جامعه حقوقی کشور، در آبان ۱۳۹۹ در جریان مجمع عمومی فوق‌العاده اسکودا به‌عنوان رئیس این اتحادیه انتخاب شد. دوره‌ی ریاست او در یکی از پرتنش‌ترین بازه‌های زمانی برای نهاد وکالت قرار داشت؛ از جمله در جریان تصویب آیین‌نامه لایحه استقلال، برگزاری آزمون‌های وکالت و چالش‌های مربوط به استقلال نهاد وکالت.

دلایل احتمالی استعفا؛ فراتر از «مشغله زیاد»؟

اگرچه در متن استعفا تنها به «مشغله زیاد» اشاره شده، اما برخی گمانه‌زنی‌ها در فضای حقوقی کشور حاکی از فشارهای سیاسی، اختلاف‌نظرهای داخلی در اسکودا، و حتی بازنگری در ساختارهای این اتحادیه است. دکتر کوشا پیش از این نیز مواضعی شفاف درباره حفظ استقلال نهاد وکالت و مخالفت با برخی اقدامات نهادهای دیگر اتخاذ کرده بود.

واکنش‌ها و پیامدها

تاکنون واکنش رسمی کانون‌های عضو اسکودا یا نهادهای مرتبط با حرفه وکالت منتشر نشده است. با این حال، احتمال می‌رود در روزهای آینده، جلسه فوق‌العاده‌ای برای تعیین سرپرست یا رئیس جدید اسکودا برگزار شود. طبق اساسنامه اسکودا، نائب‌رئیس اول می‌تواند تا تعیین رئیس جدید، وظایف ریاست را بر عهده بگیرد.

آینده اسکودا چه خواهد شد؟

اسکودا به‌عنوان مهم‌ترین نهاد هماهنگ‌کننده‌ی کانون‌های وکلای دادگستری کشور، نقش بسزایی در وحدت رویه، پیگیری حقوق صنفی و تعامل با قوه قضاییه دارد. خلأ مدیریتی در این اتحادیه، به‌ویژه در شرایط فعلی که موضوعات حساسی مانند اصلاح قانون وکالت یا استقلال نهاد وکالت مطرح است، می‌تواند چالش‌هایی را برای این نهاد پدید آورد.


بیشتر بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا