شکایت و معرفی مشاوران املاک متخلف به تعزیرات حکومتی
در طرح برخورد و معرفی مشاوران املاک متخلف به تعزیرات حکومتی با ۶ مورد تخلف مشاوران برخورد میشود که نداشتن پروانه کسب، نداشتن برگه رسمی قولنامه و گرفتن مبلغ بیشتر از درصد قانونی کمیسیون از جمله این تخلفات به شمار میرود.
به گزارش دادرسی؛ محمد جامع، دبیر کارگروه ساماندهی بازار املاک و مستغلات خوزستان با اشاره به بازرسی های مستمر از بنگاه های املاک اظهار داشت: از ابتدای سال جاری ۴۵ مورد بازرسی از بنگاه های مشاور املاک استان انجام شده و برای ۲۲ واحد صنفی اخطاریه های ماده ۲۷ و ۲۸ صادر شده و ۶ بنگاه املاک متخلف نیز پلمپ شده است.
معاون اداره کل راه و شهرسازی خوزستان و دبیر کارگروه ساماندهی بازار املاک و مستغلات خوزستان اظهار داشت: گشتهای مشترک بازرسی تمرکز خود را بر موضوعات حقالزحمه، صدور کد رهگیری، نصب نرخنامه، درج حقالزحمه در اجاره نامه و مبایعه نامه و رعایت سقف ۲۰ درصدی افزایش در اجاره بهای مسکن طبق مصوبه شورای مسکن استان و استفاده از سامانه جدید تعیین اجاره بهای واحدهای مسکونی تحت وب قرار داده است.
وی گفت: این سامانه مبلغ حقالزحمه کمیسیون پرداختی هرکدام از موجر و مستاجر به بنگاه املاک را نیز تعیین میکند که بنگاه املاک بایستی در مقابل دریافت این مبلغ قطعاً رسید صادر کند و تحویل دهد.
جامع اضافه کرد: در طرح برخورد با مشاوران املاک متخلف با ۶ مورد تخلف مشاوران برخورد میشود که نداشتن پروانه کسب، نداشتن برگه رسمی قولنامه و گرفتن مبلغ بیشتر از درصد قانونی کمیسیون از جمله این تخلفات به شمار میرود.
معاون اداره کل راه و شهرسازی خوزستان بیان کرد: دریافت کد رهگیری بدون پرداخت هزینه اضافی در قبال آن، دریافت حق کمیسیون طبق تعرفه ابلاغی و صدور رسید در قابل پرداخت حق کمیسیون از دیگر مواردی است که باید مراجعه کنندگان به مشاوران املاک مد نظر داشته باشند.
در چه صورت مشاوران املاک متخلف به تعزیرات حکومتی معرفی می شوند؟
مواردی که مشاوران املاک به تعزیرات حکومتی معرفی می شوند عبارت اند از:
- عدم صدور کد رهگیری
- عدم نصب نرخ نامه
- عدم درج حق الزحمه در اجاره نامه یا مبایعه نامه
- عدم رعایت سقف درصدی افزایش اجاره بها
- عدم استفاده از سامانه خودنویس
- نداشتن پروانه تخصصی مشاوران املاک
ضمانت اجرای عدم رعایت سقف افزایش اجاره بها 1403
عدم رعایت سقف افزایش اجاره بها 1403 توسط موجر با شکایت مستاجر طرف 5 سال از انعقاد قرارداد اجاره موجب صدور حکم به استرداد مبالغ اضافی دریافتی به علاوه جریمه معادل سه برابر مبلغ اضافی دریافت شده با احتساب اجاره بهای عرفی قرض الحسنه است.
بیشتر بخوانید: