تکلیف چک های ثبت نشده در سامانه صیاد چه خواهد شد؟
به گزارش دادرسی نت؛ به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، این بانک در خصوص تعیین تکلیف چک های ثبت نشده در سامانه صیاد با صدور بخشنامه ای شعب شبکه ای بانکی را مکلف به صدور «اعلامیه عدم ثبت برگه چک در سامانه صیاد» کرد.
ذینفعان چک میتوانند از این پس «اعلامیه عدم ثبت برگه چک در سامانه صیاد» را در قبال چک های ثبت نشده در سامانه صیاد از شعب بانکها درخواست کنند.
نحوه برگشت زدن چک های ثبت نشده در سامانه صیاد:
همانطور که در بخشنامه شماره ۱۱۷۵۳۳ مورخ 1401.05.11 بانک مرکزی مقرر شده:
این اعلامیه بدون درج «کد رهگیری» و در قالب و شکلی متمایز از گواهینامه های مرسوم عدم پرداخت چک است و صرفاً مؤید و متضمن عدم امکان اقدام بر روی چک به دلیل ثبت نشدن چک در سامانه صیاد است.
براساس این بخشنامه تسویه چکهای جدید که از ابتدای سال 1400 در اختیار مشتریان بانکی قرار میگیرد براساس استعلام از سامانه صیاد و در صورت ثبت اطلاعات مبلغ، تاریخ و ذینفع چک و تطابق آن با برگ چک امکان پذیر است و در صورت عدم ثبت مالکیت چک در سامانه صیاد، این چک شامل احکام قانون صدور چک نبوده و بانکها مکلفند از پرداخت وجه آنها خودداری کنند.
در این زمینه و با هدف جلوگیری از بروز مشکلات آتی، شهروندان باید توجه داشته باشند از تحویل برگ چک ثبت نشده در سامانه صیاد اجتناب کنند و حتما همزمان با انجام معامله و تحویل برگ چک، از ثبت اطلاعات چک در سامانه صیاد با استفاده از شیوههای مختلف استعلام اطمینان حاصل کرده و تایید دریافت چک را در این سامانه انجام دهند.
مشتریان بانکی برای انجام استعلام و تایید دریافت چک میتوانند از طریق اینترنتبانک و موبایلبانک بانکها، برنامکهای موبایلی حوزه پرداخت، سامانه پیامکی ۴۰۴۰۷۰۱۷۰۱، خودپردازها و کیوسکهای بانکی و شعب بانکهای عامل اقدام نمایند.
بیشتر بخوانید:
- موارد مستثنا شده از تمدید خودکار اجاره نامه ها در سال 1401
- چه کسی به افزایش بیحساب اجاره مغازهها رسیدگی میکند؟
- نظریات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه در خصوص چک