جعفر کوشا رئیس اتحادیه اسکودا:
به زودی آیین نامه جدید لایحه استقلال را اجرایی خواهیم کرد
پس از ابلاغ اصلاحیه آیین نامه اجرایی لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب 1400 از سوی رئیس قوه قضائیه، جعفر کوشا، رئیس اتحادیه اسکودا توضیحاتی را در این زمینه ارائه کرد.
به گزارش دادرسی و به نقل از روابط عمومی اسکودا، رئیس قوه قضائیه صبح روز چهارشنبه 14 تیر ماه جاری، در اجرای مواد ۲۲ و ۲۶ لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب ۱۳۳۳ و بنا به پیشنهاد کانون های وکلای دادگستری، اصلاحیه آیین نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب ۱۴۰۰ را ابلاغ کرد.
بر این اساس موادی که در این آیین نامه، ناقض استقلال کانون وکلا بشمار می آمد اصلاح گردید.
دکتر جعفر کوشا، رئیس اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) در توضیحاتی اعلام کرد:
در سال ۱۳۳۳ قانونی در ارتباط با استقلال کانون های وکلا تصویب و طبق ماده ۲۲، آئین نامه اجرایی آن در سال ۱۳۳۴ نوشته و از آن زمان تا سال ۱۴۰۰ اجرایی می شد، اما در ششم تیر ماه ۱۴۰۰ و در زمان ریاست آقای رئیسی بر قوه قضائیه، آئین نامه ای به کانون های وکلای دادگستری ابلاغ و مواردی در آن مشاهده شد که فراتر از پیشنهاد کانون های وکلا بود و در حقیقت نقض استقلال کانون ها را به همراه داشت.
سه محور نقض استقلال در مصوبه سابق
جعفر کوشا با بیان اینکه نقض استقلال کانون وکلا بر اساس آیین نامه ابلاغی گذشته بر سه محور استوار بود، گفت:
صدور پروانههای وکالت، ابطال پروانه های وکالت و نیز موضوع تعقیب انتظامی سه محور این نقض استقلال بود.
بر این اساس دکتر ابراهیم کیانی، نایب رئیس اول اسکودا از سوی روسای کانون ها به عنوان نماینده نهاد وکالت برای رایزنی و انجام مراودات با معاونت حقوقی قوه قضائیه انتخاب و در نهایت اعلام شد که در سه محور مذکور نیاز به اصلاح مواد داریم.
در این مدت این آئین نامه هرچند از سوی کانونها اجرایی می شد اما ما به دنبال رفع نقض استقلال کانونها بودیم که خوشبختانه در توافقی که میان اسکودا و معاونت حقوقی قوه قضائیه انجام شد، در این سه محور توانستیم به توافق برسیم و استقلال را به عنوان یکی از ارزش های دیرینه و پایدار کانون وکلا حفظ کنیم.
اصلاح ماده ۴۸ آیین نامه اجرایی لایحه استقلال
کوشا با اشاره به اصلاح ماده ۴۸ آیین نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری گفت:
در این ماده، اصلاحات خوبی صورت گرفته است، به گونه ای که صدور پروانه بدون حضور مقامات قضایی انجام می شود و ابطال پروانهها هم توسط کانون ها و نه مراجع قضایی یا دادگاه انتظامی صورت می گیرد. از سوی دیگر تعقیب انتظامی هم توسط خود کانون های وکلا انجام خواهد گرفت.
وی افزود: در انجام اصلاحات مزبور، توافقات لازم با قوه قضائیه انجام شد و آئین نامه مذکور در ۱۱ تیر ماه ۱۴۰۲ توسط ریاست محترم قوه قضائیه امضا شد و به زودی در روزنامه رسمی منتشر می شود.
مخالفت کانونها با اصلاح مقررات کارآموزی
رئیس اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران همچنین در ادامه با اشاره به ماده ۵۴ آیین نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری که به بحث کارآموزی وکالت مرتبط است، گفت:
این ماده پیشتر در شورای اجرایی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و نمایندگان کانون ها با اصلاح بخش کارآموزی مخالفت کردند، لذا ما هم مصوبه شورای اجرایی را عملیاتی می کنیم، بر این اساس ماده ۵۴، همچنان جاری و ساری است.
بیشتر بخوانید:
-
تحقیق و تفحص از اسکودا به معنای جواز مجلس برای تحقیق از هر شرکت و موسسه خصوصی است؛ این 1 بدعت است.
-
معاون اول قوه قضاییه: سال گذشته بحران را تبدیل به فرصت کردیم/ قوه قضاییه بر اساس شاخصها بسیار موفق بوده است.
-
الزامی شدن حضور وکیل و بیمه وکالت 2 نیاز نظام قضایی کشور از دیدگاه وزیر دادگستری