حضور قاضی کشیک در ونهای گشت ارشاد: یادآور دادگاه صحرایی است
وکیل شیما قوشه در واکنش به طرح جدید پلیس برای مقابله با کشف حجاب و حضور قاضی کشیک در ون های گشت ارشاد، آن را در شمار دادگاه های صحرایی در جنگ ها و انقلاب ها دانسته و معتقد است جرم کشف حجاب نیازی به قاضی کشیک ندارد.
پایگاه خبری دادرسی پرس؛به نقل از دیده بان ایران، خبرگزاری تسنیم در گزارشی به جزئیات طرح جدید پلیس برای مقابله با کشف حجاب پرداخته و در آن مدعی شده بود که در برخی از خودروهای تذکر دهنده به کشف حجاب “قاضی کشیک” حضور دارد.
اساسا نیازی به حضور قاضی کشیک در ون گشت ارشاد نیست
شیما قوشه این وکیل پایه یک دادگستری در این باره اظهار کرد: با فرض اینکه همچنان قائل به این باشیم که افرادی که در خیابان هستند و گشت ارشاد به آنها مراجعه می کند مرتکب جرم تبصره ماده 638 شده اند یعنی بدون حجاب شرعی در خیابان حضور دارند، در این صورت اساساً نیازی به قاضی کشیک نیست.
وی توضیح می دهد: از منظر قانونی، ضابط قضایی مثل همه جرایم مشهود می تواند تحت عنوان جرم مشهود با این افراد برخورد بکند و وظیفه دارد یا شخص را بازداست کند یا ادله جرم را جمع آوری کند؛ همچنین ضمن جلوگیری از امحاء ادله جرم ظرف 24 ساعت به مرجع قضایی اعلام بکند. این روند قانونی همه جرایم مشهود است.
اصلا آقایان به تعداد ونهای گشت، قاضی دارند؟
قوشه در ادامه عنوان کرد: من نمی دانم اصلا آقایان به تعداد ون های گشت، قاضی دارند؟ همچنین آیا درون این ون ها میشود دادگاه های صحرایی تشکیل داد؟ ما اساساً چیزی به عنوان دادگاه صحرایی نداریم.
قوشه ضمن تأکید به اینکه آیین دادرسی در این خصوص کاملا واضح و مشخص است گفت: شخص باید به مرجع قضایی دعوت بشود، امکان دفاع از خودش را داشته باشد، بتواند پرونده محاکماتی خودش را مطالعه بکند و وکیل دادگستری همراه خودش داشته باشد.
تکرار دادگاه های صحرایی در جنگ ها و انقلاب ها
این وکیل دادگستری در ادامه افزود: نمی توانیم قاضی بفرستیم که همانجا حکم صادر کند و اعمال قانون بکند. این اساسا با تمام اصول حقوق بشری، اصول دفاع حقوق متهم، اصول دادرسی عادلانه و تمام اصول عقلانی که همه عقلاً به آن پایبند هستند منافات دارد.
این حقوقدان همچنین عنوان کرد: آنچه گفته شده است اگر هم انجام شود یادآور دادگاههای صحرایی در جنگها و انقلابها است که عجیب است چون سالها است چنین چیزی نداشته ایم.
بیشتر بخوانید:
-
نقد دکتر خالقی به حکم آزاده صمدی : مقام قضایى صلاحیت اظهارنظر در مورد بیماری ندارد.
-
نقدی بر دادنامه محکومیت یک زن متهم به بی حجابی به شستن میت در غسالخانه به مدت 1 ماه
-
توماج صالحی به اتهام افساد فی الارض به 6 سال و 3 ماه حبس محکوم شد.